Freecycle Irányelvek és Felelősségi Nyilatkozat

From FreecycleFAQ
Jump to: navigation, search
Other languages:
Deutsch • ‎Ελληνικά • ‎English • ‎español • ‎français • ‎magyar • ‎日本語 • ‎português • ‎Türkçe
 1. MARADJON INGYENES, JOGILAG NEM KIFOGÁSOLHATÓ ÉS MINDEN KOROSZTÁLYNAK MEGFELELŐ . Ez annyit jelent, példának okáért:
  • Ne szerepeltessenek alkoholt, dohánytermékeket, tűz és hideg fegyvereket, profán vagy szexuális tartalmakat, gyógyszereket (legyenek azok vitaminok vagy szabadon beszerezhető szerek, stb.),
  • Ne küldjenek semmilyen pénzösszegeket semmiért, amely a Freecycle-n (R) tűnik fel (beleértve postaköltséget is),
  • Minden védjeggyel ellátott anyag saját forrásból származzon,
  • A helyi csoportokban, amelyek megengedig a viszonteladást, az erre vonatkozó szándékot előre kell jelezni,
  • Nem szerepeltethetők nem bejegyzett szemétszállítók (csak az Egyesült Királyságban).
 2. A KÉRÉSEK SZÁMÁT CSÖKKENTSÜK A MINIMUMRA. A kérések darabszámára vonatkozó bejegyzések csoportról csoportra változnak.
 3. LEGYEN POLITIKA-, SPAM-, PÉNZMENTES, TARTÓZKODJUNK A SZEMÉYES TÁMADÁSOKTÓL ÉS GOROMBASÁGTÓL, VALAMINT A TÉRÍTÉSTŐL.
 4. TARTÓZKODJANAK CSEREKERESKEDELMI/KERESKEDELMI AJÁNLATOK TÉTELÉTŐL. Ezeket megtehetik a helyi cserekereskedelmi/kereskedelmi csoportjaikban. Ez igen szórakoztató lehet.
 5. TÁRSKERESÉSI HIRDETÉSEKET NE ADJUNK FEL. Saját magunkról vagy más emberekről tilos hirdetéseket feladni. Erre a célra több kiváló Internet oldal áll rendelkezésre.
 6. NE ADJUNK FEL TENYÉSZTÉSRE VALAMINT VÁGÓÁLLATOKRÓL SZÓLÓ HIRDETÉSEKET. Bizonyos csoportok lehetővé teszik otthonkeresést házikedvenceknek, de tegyük ezt a jogi kereteket és az állatok érdekeit tiszteletben tartva. Más csoportokban nem lehetséges kedvencekről bejegyzéseket készíteni.
 7. LEGYEN UDVARIAS. Rövid megjegyzés a Freecycle etikettről: mindannyian önkéntesek vagyunk, kiváló közösség arra, hogy cikkeket vegyünk át más Freecycle tagoktól, ez magával vonja azt is, hogy tiszteletben tartjuk a lehetőségekhez mérten a személyes időbeosztásukat, legyünk pontosak, mivel valami olyasmit adnak, amelyre szükségünk van, mindezt ingyen és csak annyit kérnek, hogy időben odaérjünk a megbeszélt időpontra. Ezen felül, hacsak az adakozó másképpen nem kéri, tételezze fel, hogy a lehető legkorábban jelenjen meg és vigye el a cikket.


FELVÉTEL. Megbeszélés alapján. Általánosságban várja meg, ameddig pár választ nem kap, illetve az éjszakát, ezután válasszon valakit a jelentkezők közül. Ez adja a szórakozás felét. Ha lehetséges támogassa a helyi rászorulókat, amennyiben ilyenek jelentkeznének. Személyes átadást szervezzen meg egyetlen személlyel, ne legyenek „ott van a verandán, aki kapja, marja” esetek. Ez biztos módja a megbecsülés elvesztésének a Freecycle köreiben. Ezen felül csak egyetlen személynek adja meg a telefonszámát egyszerre, illetve egytől kérje el. Máskülönben állandóan csörögni fog a telefonja.


JOGI NYILATKOZAT: A FREECYCLE-HÁLÓZAT TAGJAI SAJÁT FELELŐSSÉGÜKRE HASZNÁLJÁK A LISTÁT. Kérjük, hogy mielőtt bejegyzéseket ír a listára vagy csereügyletekben vesz részt, tegyen megfelelő intézkedéseket biztonsága és személyes adatai védelme érdekében. A listához történő csatlakozással tudomásul veszi, hogy sem a lista tulajdonosa, sem annak moderátorai, sem pedig a freecycle.org munkatársai nem felelősek a Freecycle-hez kapcsolódó árucsere vagy kommunikáció kapcsán kialakult körülményekért.


BIZTONSÁG. Legyen résen! Az egyén felelőssége a Freecycle-n, hogy megfelelő módon szervezze meg az átadást és minden rendben legyen, amikor egy „idegen” megjelenik az otthonában. A Freecycle, mint szerveződés nem vállal az estleges kockázatokért felelősséget. Ha ön egyedül él, például úgy is megszervezheti azátadást, hogy a cikket az elülső verandán hagyja, vagy nyilvános helyen találkoznak.

This page is a translated version of the page Guidelines and Disclaimer and the translation is 100% complete.